dilluns, 2 de març del 2020

La investigació (Philippe Claudel)




Novel·la de l'absurd. Es tracta d’unes reflexions en les quals l’autor fa una crítica càustica sobre les injustícies i l’absurditat de la societat actual. Ens diu que l’home no és un llop per a l’home, perquè el llop és un animal social i civilitzat. L’home s’ha convertit en l’anti home, de la mateixa manera que els físics parlen de matèria i antimatèria. La novel·la és un crit contra la violència i la irracionalitat del gènere humà.
Segons Philippe Claudel, cadascú segueix disciplinadament el camí que té predeterminat. Els Investigadors—ací els qui pensen, els qui pregunten— són antisistema i seran exterminats, llençats al femer.
En La investigació trobem reminiscències de l’existencialisme, fet que suposa un doble record de Franz Kafka: la irracionalitat i l’angúnia existencialista.

1 comentari:

  1. If you're trying to lose weight then you need to try this totally brand new tailor-made keto diet.

    To create this service, licensed nutritionists, personal trainers, and professional cooks joined together to develop keto meal plans that are powerful, decent, price-efficient, and enjoyable.

    Since their first launch in January 2019, 1000's of individuals have already transformed their figure and well-being with the benefits a proper keto diet can offer.

    Speaking of benefits: in this link, you'll discover 8 scientifically-certified ones provided by the keto diet.

    ResponElimina