dilluns, 5 de novembre del 2018

EL MISTERI D’ELX



El dissabte dia 27 d’octubre vaig assistir a una representació del Misteri d’Elx. Era una assignatura pendent que anava ajornant any rere any. Enguany per ser any parell, i gràcies a la gestió del Casal Cultural Jaume I de Pedreguer –la gestió ha anat a càrrec d’Anna Aurora-- he tingut l’oportunitat d’assistir a una representació extraordinària, en realitat és un assaig general per a la representació del dia 1 de novembre, però que, a efectes artístics—no era qüestió de devoció-- puc considerar que s’ha complert l‘antic desig pendent i ajornat durant anys.
No volia morir-me sense veure el Misteri però, ara que ja ‘he vist, he de dir que tinc altres assignatures pendents. Moltes. Jo crec, i desitge, que quan arribe l’hora, la mort em sorprendrà amb moltes assignatures pendents perquè qui no té assignatures pendents ja està mort, per molt que encara respire.
Seria massa pretensiós per la meua part si intentara explicar-vos el Misteri. A les llibreries i també per la xarxa podeu trobar explicacions extenses i rigoroses, textos, vídeos i altres documents. Però a qui no haja assistit mai personalment a una representació li aconselle que ho faça. Com tantes altres coses, veureu-ho i escoltar-ho “in situ” és una sensació més viva i autèntica que el millor vídeo o àudio.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada