dimecres, 14 de maig del 2014

REFEXIONS SOBRE UCRAÏNA

Foto de Cartelera Turia (extrata de la xarxa)

En la meua manera d'entendre la democràcia, si hi ha irregularitats greus en unes eleccions o referèndum (les urnes no estan vigilades per representants de totes les opcions, si es poden canviar les paperetes, si no hi ha un control de que si qui vota està censat, o si no es vigila que no es puga votar més d'una vegada... tot aixó controlat per representants de totes les opcions) si no es donen aquestes condicions cal repetir la votació o el refereèndum. Si es tracta d'un referèncum d'independència, és convnient que hi haja representants de països neutrals i organitzacions internacionals (per exemple l'ONU). D'acord.
El que no entenc és l'opció d'Europa Occidental --davant de tots Espànya que és, com tots sabem, el país més democràtic i la reserva espiritual d'Europa-- segons la qual el que he exposat anteriorment es considera practicament anecdòtic, perquè l'única cosa important és QUE EL RESULTAT DE LA CONSULTA EN LA QUE PARTICIPA UN 80 % D'ELECTORS NO SERÀ VÀLID PERQUÈ LA CONSULTA (EL FET DE CONVOCAR-LA) ÉS ILEGAL!!!

És a dir, estem en un sistema democràtic en el qual la decisió del 80% o 70% dsls ciutadans pot ser il·legal. La llei és més important que la majoria de la ciutadanía? No és això diuen alguns: Ës que si una part d'un estat vol fer un referèndum d'independència ha de votar tot l'estat, no sols els ciutadns de la part que vol (o no) la independència. És a dir, si la majoria d'espanyols vol eixir-se'n del sistema euro perquè consideren que econòmicament no els convé continuar amb l'euro, hauràn de votar tots els ciutadans de la zona euro? I si la seua dona vol separar-se de vostè, han de votar, vostè, els fills, els nets... i la seua dona, va.
De vegades sobren les paraules i hi ha prou amb els símbols dels qui diuen defensar el poble d'Ucraïna quan el que defensen és un govern determinat, i una manera peculiar d'entendre la democràcia.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada