dijous, 21 de gener del 2016

L'EXCLUSIVA D'A3

L'espectacular show d'Antena 3 informant en exclusiva sobre la participació de militants de la CUP (Anna Gabriel), Podemos  i de  "l'entorn d'ETA" en l’encontre de  la Xarxa d'Intel·lectuals, Artistes i Moviments Socials en defensa de la Humanitat, que, segons la CUP, aplega col·lectius d'esquerra especialment de l'Amèrica Llatina però també de la resta del món, es pot qualificar de qualsevol cosa --per exemple de show-- però no de notícia. A3 “informa” com si descobrira un fet inaudit, insòlit, desconegut per tothom, clandestí i, fins i tot, el presenta de manera subliminal con  il·legal, atès que hi va participar el pare o sogre d’algun pres d’ETA. A banda que la CUP i potser altres grups de defensa de drets humans (per exemple el dret d’autodeterminació dels pobles) havia informat de la seua participació –cosa que potser a A3 i altres mitjans no els interessava--, apuntaré algunes circumstàncies: l’avió de les forces armades de Veneçuela, el mateix en el que viatjava Maduro, segons A3, no podria aterrar a Barajas sense el coneixement i permís previ del govern d’Espanya presidit en aquell temps per un tal senyor Rajoy. Cap dels passatgers podria haver pujat sense passar el control previ de l’aeroport o de la policia nacional, control que òbviament està en mans del mateix govern. Les càmeres –supose que de seguretat, no d’ A3—gravaven com els passatgers pujaven a l’avió, com Anna Gabriel, des d’una cabina, parlava per telèfon. On està el secretisme, la notícia –han passat quatre o cinc mesos—i, més encara, on està l’exclusiva? Potser l’exclusiva, o la “suggerència” de publicar-ho la dóna el govern (en funcions) del senyor Rajoy? Si fóra així, perquè? Estaran emprant informació d’Estat per a predisposar a la ciutadania en contra d’un pacte del PSOE amb Podemos i altres grups que, en altres llocs, hagen pactat amb la CUP? El senyor Rajoy no para de dir-nos que el PP ha de formar govern perquè ha guanyat les eleccions. A banda que podem qüestionar, no la legalitat però si la justícia, del sistema d’Hondt que beneficia el partit més votat, si el PP ha guanyat les eleccions ¿perquè no pot formar govern? Serà que no ha guanyat. La mentalitat de dreta, mentalitat d’escàs ingredient democràtic, no sap, o no vol saber, diferenciar entre ser el partit més votat i guanyar les eleccions. En una democràcia parlamentària amb un ample ventall ideològic, com és el cas actual d’Espanya, guanya les eleccions qui aconsegueix un acord amb suficients partits que permeta governar.
            La CUP no es va presentar a les eleccions generals espanyoles perquè no va voler. Cosa per la qual crec que puc opinar sense por a equivocar-me, que passa dels possibles pactes entre PSOE-Podemos-Altres o entre PP-PSOE. És una altra història.
Per una altra banda, ¿perquè tanta por? ¿no va dir el gran guru del socialisme espanyol, Felipe González que el PSOE haurà de pactar amb el PP si li convé a Espanya? ¿No ha dit la líder dels socialistes andalusos –que tenen majoria dins del grup socialista del Congrés—que mai no pactaran amb qui demana un referèndum per a Catalunya? Aleshores, ¿a què temeu homes i dones de poca fe?

Ho he fet massa llarg. L’única cosa que volia dir, a conseqüència del show d’A3, és que m’enfita l’ús partidista i ideològic que tota la dreta i més encara l’espanyolisme, sobretot el més ranci, fan dels mitjans de comunicació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada