dilluns, 2 d’abril del 2012

Coïmbra.


La nostra escapada a Portugal va incloure una visita a Coïmbra. Primer que res vam visitar El Monestir de les Clarisses on vam retre homenatge a la nostra compatriota Isabel de Portugal filla de Pere II, rei de València, i néta del nostre primer rei, Jaume el Conqueridor. A Portugal és coneguda com la Reina Santa. Isabel va deixar constància de  la generositat, solidaritat, intel·ligència i habilitat diplomàtica que la caracteritzaven, virtuts que històricament han estat presents en el poble valencià, tot i que ara, sembla que les hem perdudes… però confiem que les recuperarem.

Vam dinar a la terrassa del restaurant O Patio: bacallà al forn amb un fregit de verdures que estava exquisit i que vam banyar amb vi de la casa (verd i roig). Està situat a una placeta tranquil·la i encantadora a la part alta de la ciutat, per on no transiten cotxes. El café, com sempre, boníssim i barat. Al nostre costat una parella d'artistes dibuixaven el que possiblement era l'esbós d'una futura pintura, dibuix que em van permetre fotografiar conservant la perspectiva de la plaça. Ens sentíem tan a gust que la Paquita va cantar i la Lluïsa va ballar una jota valenciana i, abans de marxar, la dansa pedreguera, clar. Després vam assistir a un concert de fado i vam comprar el disquet (CD) que presentaven

Si aneu, us recomane la biblioteca antiga de la Universitat, molt bonica, tot ique els incunables estan guardats en un altre lloc més segur. Vam veure alguns estudiants uniformats amb el trage, encorbatats i la capa portuguesa, tot negre.

--Seràn antics repetidors--va fer broma algú.




1 comentari:

  1. Ben interessant. No la conec, encara, Coimbra. Però ara encara en tinc més ganes!

    ResponElimina