dijous, 10 de maig del 2012

Assistència psiquiàtrica gratuïta


Ja han entrat en vigor les noves taxes judicials a Catalunya, aplicables a l'àmbit civil i al contenciós administratiu. Per una altra banda, el govern de l'estat va aprovar, el passat 30 de març, un avant projecte de llei pel qual es revisen les taxes judicials vigents a nivell estatal que afectaran a l'àmbit civil, contenciós administratiu i social; fins ara, sols pagaven taxes a nivell de l'estat les persones jurídiques amb un determinat volum de facturació. A partir de la reforma, també hauran de pagar-les les persones físiques.

Si tots els ciutadans i ciutadanes eren--teòricament-- iguals davant la justícia, ara ja no ho seran. Vostè pot pagar les taxes judicials? Si la resposta és negativa, vostè no té dret a ser igual—davant la justícia-- que el seu veí que pot pagar-les.

Encarir les taxes per escoles municipals esportives--sols és un exemple--quan els ajuntaments no tenen cap competència respecte a l'ensenyament del futbol o del bàsquet, amb l'afegit que, tot i l'augment de les taxes, encara no es paguen els costos, no sols no és important sinó que resulta ridícul parlar-ne. Tots no aspirem a ser com Messi o Ronaldo —aspiració legítima, tanmateix-- però tots podem necessitar la justícia. L'esport com a part de la formació integral de l'infant s'ha d'ubicar a l'àmbit d'escola, és a dir de l'educació—en el nostre cas competència autonòmica-- i aquesta ha de ser obligatòria, gratuïta i de qualitat. I també ho ha de ser l'assistència sanitària i la Justícia. Atemptar contra qualsevol d'aquests tres serveis públics, és atemptar contra els drets humans. En una societat veritablement civilitzada, hom hauria de jutjar els governants que atempten contra aquests serveis. Ah!, i si qui els vota, i no se'n penedeix, necessita treballar per a guanyar-se la vida, ha de tindre dret a servei psiquiàtric gratuït. S'ho mereix.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada