divendres, 22 de maig del 2015

ESCOLES ESPORTIVES MUNICIPALS


Anit es va celebrar l'acte de campanya electoral més important de tots els que se celebren a Pedreguer: El debat dels candidats a alcalde-alcaldessa que des de 1995, si no vaig errat, organitza el Casal Cultural Jaume I de Pedreguer. Tots van dir alguna cosa amb la que estic d'acord i altres en les que no. Des d'ací l'enhorabona a tots els candidats-candidata, al moderador i, com no, al Casal Cultural Jaume I.
No tenia intenció de debatre ni polemitzar sobre res del que es va dir, però es va fer un comentari que no puc obviar perquè la meua consciència no m'ho permet, i perquè les persones afectades em mereixen un gran respecte. Es va insinuar que el mèrit de l'èxit de l'esport base de Pedreguer és conseqüència de la gestió privada, atès que altres pobles que la tenen pública la volen privatitzar vist l'èxit competitiu de les escoles de Pedreguer.
No estic d'acord en absolut, crec de manera ferma que això no és cert. L'èxit de les escoles esportives municipals de Pedreguer radica en els seus monitors-es, entrenadors-es, coordinadors-es, la majoria d'ells de Pedreguer i... el que és més important, formats esportivament en les mateixes escoles esportives municipals. I on està el secret? En el criteri que generalment s'ha seguit en l'esport base en el nostre poble des dels primers monitors esportius escolars, iniciativa municipal de la dècada dels 80, segons el qual l'esport base no ha de concedir la màxima importància al resultat de la competició sinó en considerar l'esport com un element de l'educació integral dels menors (esportivitat, germanor, esperit d'equip, solidaritat, respecte mutu, etc. etc.)  Aquest criteri, aquesta filosofia esportiva, porta com a una de les conseqüències --tot i no ser la més important, tot i semblar una contradicció que no ho és-- un èxit en resultats competitius a llarg termini. El mèrit d'algunes persones que formen part de l'equip d'educadors esportius han estat reconeguts a nivell federatiu del País Valencià, i altres s'ho mereixen igualment.
En conseqüència, la municipalització del servei, directament o mitjançant la gestió dels mateixos clubs no ha de fer por a ningú, si se segueix el mateix criteri i es compta amb les mateixes persones que entrenen i coordinen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada