dimarts, 23 de gener del 2018

DUBTES


El govern espanyol i els mitjans de comunicació estatals mantenen que Espanya és un estat de dret i que existeix la divisió de poders i, conseqüentment, Junqueras i els independentistes presos, no es poden considerar presos polítics, perquè no és el govern qui els empresona sinó el sistema judicial, seguint pautes jurídiques i no polítiques.
Membres del PP i els mitjans de comunicació estatals ens han informat que el motiu que Puigdemont viatjara a Copenhaguen és que volia que el detingueren perquè aleshores estaria dins d’Espanya i podria ser legalment candidat. I també ens informen que aquest és el motiu pel qual el Tribunal Suprem no ha demanat a Dinamarca la detenció i extradició de Puigdemont. És a dir, ens diuen que el Tribunal Suprem ha actuat amb criteris polítics i no jurídics.
En quin dels dos casos ens menteixen el govern d’Espanya i els mitjans de comunicació estatals?
Uns i altres ens tracten com a xiquets de primària. No és més lògic pensar que si Puigdemont vol que el detinguen el més fàcil és entrar a Espanya i no anar a Dinamarca?
Jo crec que, el govern d’Espanya, el T.S. i els mitjans de comunicació estatals, el que no volen és que el discurs de Puigdemont se senta per Europa. i no demanen l'extradició per a no fer el ridícul.
I una altra cosa: hi ha tres paraules per a designar a les persones i associacions que estan a favor de la República de Catalunya. A saber, independentistes, sobiranistes, separatistes. Si llegim amb atenció els mitjans de comunicació estatals i el govern d’Espanya sempre usen la mateixa paraula, separatista. La mateixa que usava Franco (rojos, masones, separatistas). La meua pregunta –expressada sense mala intenció—és: Casualitat? O hi ha un rerefons ideològic darrere de les expressions? I si hi ha un rerefons ideològic, quina és la ideologia que fa de nexe? Massa preguntes?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada